Denkplaats Partner in samenwerkings-
vraagstukken

DENKPLAATS helpt bestuurders, managers en professionals om vastgelopen samenwerking vlot te trekken en complexe veranderingsprocessen veilig en zorgvuldig te laten verlopen. Ik voorzie u van inzicht in onbedoeld aanwezige aannames die de samenwerking verstoren en biedt nieuwe perspectieven op basis van een heldere analyse van de situatie. Ik maak gebruik van de wijsheid die al in de organisatie aanwezig is, om tot daadwerkelijk duurzame verbetering te komen voor de organisatie als geheel.

Wat voor soort vraagstukken zijn met behulp van DENKPLAATS onderzocht?
  • Het vertrouwen tussen mij en een medewerker van mij is ernstig beschadigd. Kun jij ons helpen om te kijken of dit hersteld kan worden?
  • We hebben veel geïnvesteerd in feedbacktrainingen in dit team. Toch lijkt het niet te werken. Kun jij onderzoeken wat er aan de hand is?
  • We willen naar een ondernemender organisatie. Dit gaat het nodige vragen van de medewerkers, die hier niet allemaal even enthousiast op reageren. Toch snapt iedereen de noodzaak. Wat is speelt er in de onderstroom dat ik niet boven water krijg?
  • We hebben recent een fusie achter de rug. De culturen lijken elkaar nog onvoldoende te vinden. Wat kunnen we hieraan doen?

Rollen

Waar kunt u Denkplaats voor vragen?

DENKPLAATS heeft een aantal rollen op een rij gezet. Dit is niet meer en niet minder dan een indicatie van de mogelijkheden. DENKPLAATS is er voor organisaties die durven kijken naar wat voor ligt. Klanten mogen deze houding ook van DENKPLAATS verwachten. In overleg is er dus alle ruimte om samen te zoeken naar wat bij uw vraag en organisatie past.

 

BEGELEIDER VAN VERANDERINGSPROCESSEN


Veranderingen in werkwijzen, werkprocessen, taakverdeling en bevoegdheden zijn ingrijpende gebeurtenissen voor een organisatie en haar medewerkers. En niet zelden blijken veranderingen achteraf matig succesvol, doordat ze onvoldoende het hogere doel van de organisatie dienen.
Ik help u tot die veranderingen te komen die de hele organisatie verder helpen.

 

Lees meer >

 

VLOTTREKKER VAN STAGNERENDE SAMENWERKING

Als een samenwerking stagneert, wordt er snel naar de oorzaak gezocht. We zijn allang blij als we een duidelijke oorzaak of schuldige kunnen aanwijzen, dat maakt de boel in ieder geval overzichtelijk. Ik ga niet op zoek naar ‘de’ oorzaak of ‘de’ schuldige, maar kijk naar wat zich tussen mensen afspeelt. Welke elkaar versterkende mechanismen maken dat hier zoveel goede bedoelingen sneuvelen? En hoe kunnen we hier een nieuw perspectief tegenover zetten?

Lees meer >

 

Coach voor persoonlijk leiderschap

Als coach bied ik mijn cliënten uitdagende en soms confronterende één op één gesprekken. U krijgt de mogelijkheid om dieper na te denken over leiderschap, professionaliteit, ambities, morele dilemma’s en alle andere kwesties die voor u in uw werk van belang zijn. Ik help u te onderzoeken wat u werkelijk drijft en wat daaraan ten grondslag ligt.

 

 

Lees meer >

 

Training gespreksleider - Dialoog en Ethiek

Leer als gespreksleider ethische reflectie tot vaste praktijk makene in jouw organisatie.

Ethische reflectie vraagt een ander type gesprek (dialoog) dan men doorgaans gewend is met elkaar te voeren. Goed getrainde gespreksleiders zijn hiervoor onontbeerlijk.

Krijg al het gereedschap aangereikt om een dialoog te begeleiden.

 

Lees meer >

Meer informatie?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek
ariane@denkplaats.nl

Verhalen uit de praktijk

ervaringen

 

Betrokken, inventief en vakkundig. Dat is Ariane.

Ariane is een gedreven vakvrouw die beschikt over stevige bagage op het gebied van systeemdenken en systemisch interveniëren.

M. Spanjersberg

directeur Ons Werk

Lees meer >

Denkplaats heeft gewerkt met

gemeente Amsterdam
Fantaziehuis kinderopvang
Openbare bibliotheek Den Haag
Nacht van de filosofie Rotterdam
Good place 2 work
Ministerie van Justitie en Veiligheid
Leiderschap in Cultuur
Nacht van de filosofie
IJsselcollege - Capelle aan den IJssel
Hogeschool van Amsterdam
gemeente Etten-Leur
publieke versnellers
stadsschouwburg Utrecht
veiligheid voorop
de Haagse hogeschool
UWV - werken aan perspectief
het Nationale Theater
Mind the people
Amsterdam Economic Board
Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie Amateurkunst
Landschap erfgoed Utrecht
Star-SHL
Kenniscentrum cultuureducatie Rotterdam
Avant business
Lokaal
Sociale wijkteams Arnhem
de Bibliotheek AanZet
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Muziekschool Hoekschewaard
Servanda sociaal werk

Denkplaats

Daagt uit

DENKPLAATS begeleidt jou in het denkonderzoek. Scherpt aan zonder oordeel. Het gedachtengoed is van de klant. DENKPLAATS neemt niet over, maar daagt uit.

Vraagt door

DENKPLAATS staat nieuwsgierig in het leven. Treedt jou met nieuwsgierigheid tegemoet. Wil weten wat je denkt. En wil naar de kern van de zaak. En vraagt dus altijd door.

Is helder

DENKPLAATS is helder. In communicatie, in prijs, in vormgeving en in afspraken. Omdat denkwerk lastig genoeg kan zijn, moeten de randvoorwaarden glashelder zijn.

Brengt humor in

DENKPLAATS houdt van scherpe humor en lacht veel. Humor schept ruimte, maakt speelsheid in het soms zware denkproces mogelijk.

Biedt garantie

Aan het einde van het traject met DENKPLAATS heb je minstens één vraag gesteld die je (jezelf) nooit eerder gesteld hebt.

Meer informatie ontvangen?

Inzicht krijgen in hoe jij in je organisatie of privésituatie tot heldere inzichten en bezielde besluiten komt?
Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang maandelijks cases, achtergronden en inspiratie.Wil je liever op een andere manier contact houden?
Dan kun je je op ieder moment weer uitschrijven.

DENKPLAATS Adrianalaan 101b 3053 MA Rotterdam T (06) 13 12 89 71
ariane@denkplaats.nl Kvk 68110634 BTW-ID NL002022296B04